18 Eylül 2012 Salı

E TOHUM ETKİNLİKLERİ - 1

     Bilmeyenler için; e tohum, girişimci gençler ile şirketleri, profesyonel ve yatırımcıları bir araya getiren bir pazar yeri. Bu tanım sitelerinden alıntıdır. Yarışma platformu veya para ödülü kazanılacak yer değil, sadece aracı bir pazar yeri. Proje fikriniz önemli değil, öncelikli olan sizin yeni ekonomi hakkında bilgi sahibi olmanız ve girişimcilikteki arzunuzdur.

    Kısa bir bilgiden sonra gelelim yeni dönemde yapılacak ilk geliştirici etkinliği olan Android Geliştirici Günleri' ne. Pozitron şirketinin yazılımcılarının konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte android kurulumu ve menu, layout,async tasktan başlanarak sqllite, nfc (near field communication) ki Android 2.3 Gingerbreadde gelen bir özellik ve en son Android 4.1 Jelly Bean ile gelen Cloud Messaging (Push Notification) özelliklerine hızlıca göz atılacak. Aynı zamanda demoda yapılacak etkinlik, android başlangıç seviyesini bilenler için faydalı olacak.

   NFC (Near Field Communication) özelliği, temassız çip kartla toplu taşıma-kgs geçişleri, kartla ödeme için kullanılıyor. Bunun yanı sıra kimlik, güvenlik, kurumsal, üyelik kartlarının yerine ve bilet alımında da yararlanırız. NFC, Sony ve NXP (Philips'in alt firması) nin bir araya gelerek temassız teknolojiyi başta telefon, tablet gibi mobil alanda ve buzdolabı, tv vs de kullanmak için oluşturdukları standarttır. Telefonun arka kapağına takılan çipin, ISO 14443 ile temassız kart standardının RFID (radyo frekanslı tanıma, radio frequency identification) özelliğiyle çeşitli uygulamalar geliştiriliyor. Yani yaygın bilinen kanının aksine NFC teknoloji değil, bir standarttır. Klişe görülen bir diğer örnekte film afişindeki nfc barkodunu okutarak filmle ilgili bilgilerin telefona aktarılması (veri transferi) veya bilet satın alınmasıdır. 

   Ücretsiz kayıt olmak için tıklayın. Özyeğin üniversitesinin Altunizade kampüsüne metrobüsle rahatça ulaşabilirsiniz.
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder