20 Ağustos 2012 Pazartesi

INTERACTIVE BOOKS - VOLUME 2



           Abi en son araştırdıklarımdan sonra Photoshop' a plugin olarak eklenen ve diğerlerine göre ucuz olan hareketli animasyonlu kitap yapımı için güzel bi yazılım olan KWIK ile sizi tanıştırmak istiyorum.

          Burdan 30 günlük deneme sürümünü indirebileceğiniz program için Adobe Photoshop CS5 ve üstü sürüm ile Corona SDK (simulator) gerekli. 2 sayfaya kadar ücretsiz hem Android hem iOS kitap demoları oluşturabilirsiniz.




          Eğitim makaleleri , videoları bulunan programın forum sayfasından da yönetici onayından sonra faydalanabilirsiniz. İletişim formundan gönderdiğiniz mailleri direk kwik kurucusu Alexandre :)  cevaplıyor.

         Photoshop cs6'yı burdan direk, Corona sdk'yı da burdan mail adresinizle kayıt olduktan sonra indirebilirsiniz. Corona sdkyla beraber kwik deneme sürümü de geliyor. Fakat lisanslı işe devam ettiğinizde kwik i ayrıca satın almanız lazım (kaynak : Alex). Corona sdk öğrenciler için yıllık $ 249, kurumsal için yıllık $ 349 dır. Kwik için de bir kereliğine $ 80 ödemeniz yeterli. Birde photoshop cs5 varki elinde lisanslı full paket olan arkadaşınızdan alabilirsiniz bir de bunun için ödeme yapmaya gerek yok.

        Daha önce tanıttıklarım arasında moglue den sonra beğendiğim 2. program. 2. çünkü moglue de animasyonlar hazırda bulunuyordu (move, jump, float, drag gibi). Photoshopta linear, movie clip, split sheet gibi seçeneklerde sen değerler vererek animasyonu oluşturuyorsun. Aslında moglue nun hazırcılığına karşın onunki gibi kısıtlı animasyonlar olmamasından dolayı kendin özgün hareketlerde yaratabilirsin. Bu bakımdan yaratıcılığı olanın lehine bir özellik kwikteki.

       Kurulum için; adobe extension manager da photoshop seçili iken sağ üstte yükle seçeneğine tıklayıp kwik bulunan unzip edilmiş dosyayı seçin. Yükleme işlemi bittikten sonra açtığınız photoshopta Windows > Extensions > Kwik seçtikten sonra gelen kwik penceresinde yeni proje oluşturup işe koyulabilirsiniz.

        Animasyonlarınızı oluşturduktan ve "Preview" de gördükten sonra son aşamada Android .apk nın hazırlanması için File > Build demeniz yeterli yeni oluşturacağınız dosyadaki apkyı telefonunuza yükleyebilir, unzip ettikten sonra kodları düzenleyip üzerinde oynayabilirsiniz.

Yardım !!!    apk sı bulunan uygulamayı classlara, normal bi projeye nasıl dönüştürürüz???




  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder