15 Temmuz 2012 Pazar

AVEA & İBB İŞBİRLİĞİNDE TRAFİK ALGORİTMASI



         Avea ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSBAK’ın, 1 saat sonrasını tahmin edecek trafik öngörü uygulaması ile İstanbul’da trafik sıkıntısının bitirilmesi hedefleniyor.
Gerçek zamanlı trafik yoğunluğunu belirlemenin yanı sıra 1 saat sonraki trafik durumunu da öngörebilecek uygulama ile trafik daha kilitlenmeden çözüm geliştirilebilecek.

Ambulans ve itfaiye gibi araçlar da bu uygulama ile en doğru güzergâhları kullanarak saniyenin bile önemli olduğu acil durumlarda hedeflerine en hızlı şekilde ulaşacak; şehir ve bölge planlaması için en doğru yol güzergahları bu uygulama ile belirlenecek. 





Özel araç sahipleri ise bu verilere göre trafiğe ne zaman çıkacaklarına ya da hangi yolları takip etmeleri gerektiğine yakıt ve zamandan tasarruf edecek şekilde karar verebilecekler.

                   BAĞLANTI VERİLERİ KULLANILACAK

         
Avea, gerçek zamanlı trafik yoğunluğu hesaplanabilmesi ve Türkiye’de ilk kez- yoğunluktaki değişimin öngörülebilmesi için, müşterilerinin hizmet aldıkları baz istasyonun değişmesinden ortaya çıkacak bağlantı verilerini kullanacak. AveaLabs ve İSBAK mühendisleri tarafından geliştirilecek algoritma, İSBAK’ın mevcut trafik verilerinin yer aldığı gelişmiş trafik bilgi sistemine de entegre edilecek.

İlk etapta İstanbul’daki ana yollar üzerinde trafik bilgileri hesaplanarak geliştirilecek uygulama, yakın gelecekte başta büyük şehirler olmak üzere tüm Türkiye’deki ana yollara uygulanabilecek. Hesaplanan trafik kullanıcılarla paylaşılarak, kullanıcıların trafiğe uygun hareket etmeleri sağlanacak.

İlk defa yoğunluk değişimi önceden öngörülebilecek, trafik kitlenmeden çözümü geliştirilecek İSBAK mühendisleri ile Avea mühendislerinin üzerinde çalışmaya başladığı ve 2013 yılında uygulanmaya başlanacak olan proje, gerçek zamanlı trafik yoğunluğu hesaplaması sunarken, geliştirilecek trafik yoğunluğu öngörü uygulaması ile hem özel hem de kamu araçları için önemli ölçüde faydalı veriler sağlanacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder