9 Şubat 2012 Perşembe

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ


           Türkiye'nin gelişen ekonomik olaylarda önemli rol oynadığını düşünürsek Ataşehir' de yapılacak olan bu finans merkezinin Dünya'nın önemli merkezlerinden olacağı bir gerçek.





            Paranın Kalbinin Atacağı Yer olarak düşünülen merkez 2.5 milyon metrekareye kurulacak olan 4 ana bölgeden oluşacak. İçinde 560bin metrekare ofis, 90bin metrekare alışveriş merkezi ve 70bin metrekare otel bulunacak. Ayrıca konferans salonu ve rezidansların bulunacağı alan yeni yatırım seçenekleri arasında gösteriliyor.



            İnşaatına henüz başlanılmayan merkezin projesi tamamlandı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dediğine göre ; Halkbank, Vakıfbank, Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurulu (BBDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gibi kurumlar Ankara’dan finans merkezine taşınacak.


         Kısacası yatırım yapmak isteyenler için de yeni bir imkan oluştu. Ataşehir'le Ümraniye arasında yapılacak inşaatın çevresindeki evlerin fiyatları yükselmeden alınırsa inşaat bitiminde yüksek fiyatla kira getirisi olacağı kesin.
       

DİPNOT : 


         Hele ki şimdi Başbakan faizlerin düşeceğini açıkladı. Merkez Bankasının 2010 kasımından itibaren düşük faiz politikası yüzünden birikimini bankaya koyan millet az faizle verdiği % 10 - 15 vergi kesintisiyle birikimini arttıramıyordu. Yapılacak olan kısa vadede faizlerin düşürülmesi politikasının amacı; milletin parasını uzun vadede bankada tutmak ya da emlağa yatırım yapmasını sağlamak. Ekonomik durumlar göz önüne alındığında en iyi yol emlağa yatırım yapmak benden söylemesi  =)
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder