19 Ağustos 2013 Pazartesi

MİLLİ SARAYLAR BOĞAZ TURU


    Eeee yaz gelir boğaz turları olmaz mı, tabii ben biraz geç blog yazısı yazıyorum bu konuda ama olsun. Normalde herkes bilir Eminönü'nden her saat başı kısa-uzun boğaz turları kalkar ancak ben size Kabataş'tan kalkan Dentur turunun boğaz turlarından bahsedicem.

   Uzun Boğaz Turu : Hafta içi-sonu fark etmeden her gün sabah 11:30'da kalkan vapur 6 saat boyunca Anadolu Kavağı'na kadar gidip dönüyor. Yol üstündeki durak yerleri olan Beşiktaş, Emirgan, Rumeli Hisarı, Rumeli Kavağı, Anadolu Kavağı, Anadolu Hisarı, Küçüksu, Beylerbeyi'nde inip gezdikten sonra bir sonraki vapura binebilirsiniz. Saat başı zaten Dentur'un vapurları gelmekte.15 TL'ye 6 saat boğaz turu yapıp zulaladığınız yiyeceklerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

   Hatta benden size tavsiye Küçüksu'da inip Kasrı 2.5 TL'ye 15 dakika da rehber eşliğinde gezebilir, güzelim bahçesinde fotoğraflar çekebilir hatta camlı bölmeye yaklaşıp rüzgarlı havada dalgaların çarpmasıyla hafif ıslanabilirsiniz. O da ayrı bir zevk :D

  Kısa Boğaz Turu : Uzun boğaz turuna göre çok kısa süren ve 12.5 TL'ye 2.5 saat boğaz turu yapmak o kadar da mantıklı değil. Her saat başı olan bu turla da güzel vakit geçirebilirsiniz. Ancak bu turda duracak yerleri Beşiktaş, Emirgan, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Küçüksu, Beylerbeyi'dir. Burda da gene aynı şekilde inip gezdikten sonra biletinizi göstererek vapura binebilirsiniz.

   Bol bol fotoğraf ve vapurda da boğaz havasını içinize çekmeyi unutmayın. İyi gezmeler.

Dipnot : Küçüksu kasrının içinde fotoğraf çekmek yasak.



1 yorum:

  1. Münferit katılımlı turlar isteyenler için kısa ve öz bir paylaşım olmuş. Okuyanların işine yarayacağı da aşikar. Özel boğaz turu yapmak isteyenler olursa bogazturu.com olarak lüks tekne ve yatları kendilerine kiralayabiliriz. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil