25 Şubat 2013 Pazartesi

ARDUINO ÖDÜLLÜ YARIŞMA


        Elektrikport mühendislik portalının yapmış olduğu kategorili yarışmada her hafta 1. olana Arduiona başlangıç seti hediye. Elektrik-Elektronik, Yazılım, Üniversite, Temel Elektrik, Telekomünikasyon gibi çeşitli kategorilerde aslında mühendislik bölümüyle alakalı genel kültür niteliğinde sorular mevcut. Çözerken hem yeni bilgiler öğrenip hemde Arduino geliştirme kartı ve kitabı kazanmış olursunuz.



        Arduino hakkında bilgi vermek gerekirse; açık kaynak kodlu (yani kendiniz yeni özellikleri ekleyip geliştirebilirsiniz) İtalyan mühendisler Massimo Banzi ve David Cuartielles tarafından 2005 de fiziksel dünya hareketlerini algılayıp programlayabilmek için yaptıkları mikrodenetleyici kartıdır.


       Robotik ve elektronik uygulamaları öğrenci ve amatörlerin geliştirebilmesi için hazır basitleştirilmiş kartın mikroişlemci programlama dili wiring tabanlıdır. Java tabanlı olan Arduino IDE'si hem kodu derler hem de karta yükleme işlemini yapar. Editördeki kütüphanelerin fazlalığı uygulama geliştiricilerin işini kolaylaştırdığı konuşulan rivayetler arasında. Kart modelleri hakkında ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

 

           Arduino Türkçe kaynak kitabı, Türkiye dağıtıcı firması, kurulum bilgisi, Türkiye topluluğu, örneklerin yapıldığı diğer link1, link2 ve link3 'e de göz atmanızı tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder