10 Mart 2012 Cumartesi

GELİN MİLLET ÖDEV VARRRRRR =D


             Sevgili canım ciğerim arkadaşlarım çoğunuz bilgisayara programları kuramadınız ya da ödev derdiyle yanıp tutuşuyorsunuz. Bilgisayarlarını pazartesi getirenlere sevabına kurucam programları. Kodları isteyenler, form yapmakta zorlananlar da alttaki bilgileri okuyupta yapabilirler.

             İlk olarak sql server da databases de sağ tıklayarak new database diyoruz. İgdaş ismini verip ok dedikten sonra tableda da sağ tıklayıp new table diyip aşağıdaki gibi dolduruyoruz.


İLK RESİM


FaturaNo kısmında primary key atamak için sağ tıklayıp SET PRIMARY KEY diyoruz.

              Sql kısmı şimdilik bu kadar. Visual Studio kısmına geçtiğimizde de File > New > Web Site ya da direk shift+alt+N deyip sayfayı açıyoruz. Çıkan sayfada alttan SPLIT seçiyoruz ki hem kod kısmını hem de tasarım kısmını görelim.           BKN : Şekil 2




                 Mouse imleci design kısmındayken yukardaki sekmelerde table > insert table diyoruz. Bakınız efem burası önemli çünkü bazı!!! arkadaşlar bende table yok diyor. O table sekmesi source kısmındayken gözükmez o yüzdendir.
                
                Çıkan pencerede rows:12, columns:3, alignment:Center, ve son olarak color ı da sarı yapıp ok deriz. Tabloyu ekledik.




                Tablonun ilk satırındaki 3 sütunu birleştirip başlık yapmak için de Ctrl tuşuna basılı tutarak ilk 3 hücreyi seçeriz. Sağ tıklayıp modify > merge cells diyip birleştir "Doğalgaz Fatura Bilgileri" yazarız. Geriye kalanlar da sırayla labelları ve textbox ile butonu eklemektir. Sırasını yukardaki ilk resimden görebilirsiniz.



                 Son kodları da formun en sonuna eklediğimiz butona çift tıklayarak oraya yazıyoruz.




                    Bu kodları da yazdıktan sonra "sevgili hocamızın" ders esnasında en az 100 kere evet bu sefer mecazen değil ciddi anlamda yüz kere dediği şeyi yapıyoruz.   F5 tuşuna basıp çalıştırıyoruz.
Forma verileri girdikten ve tuşa bastıktan sonra sqle dönüp New Query açarak resimdeki gibi oluşturduğumuz database ismini seçiyoruz. Sorguyu da seçip F5 tuşuna bastığımızda formda yazdıklarımız çıkacaktır.




!!! DİPNOT :
                 Bende en başta hata çıkma sebebi sqlde FaturaNo kısmında IDENTITY SPECIFICATIONa yes deyip (yani numaraları otomatik arttırıp) sonra formda FaturaNo girilmesini istememden kaynaklandı. Bu noktaya da dikkat ediniz....


                 Umarım faydalı olmuştur bu bilgiler...



5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Her kimsen nerde yaşıyor ve yaşatılıyorsan sağol bro =D

      Sil
  2. dünyanın en tatlı en güzel kızı eline sağlık !!!

    YanıtlaSil
  3. huhu azmin gücü , yardımların için çookk teşekkürler ecoşkoşşş // D-S :))

    YanıtlaSil