22 Ekim 2011 Cumartesi

YGA ZİRVESİ 26 KASIM Lütfi Kırdar


Evet arkadaşlar katılmanızı şiddetle tavsiye ettiğim bir sosyal sorumluluk projesidir YGA (Young Guru Academy) .





YGA, daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için sosyal sorumlu liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında kurulmuş olan uluslararası bir sivil toplum örgütüdür.

Harvard Üniversite'siyle de anlaşması olan bu topluluğun her sene yaptığı bu toplantıya sitesinden seçtiği 2 bin üniversite öğrencisi katılır. Adayların konferans sonrası doldurdukları başvuru formları, YGA Danışma Kurulu tarafından dikkatle incelenir, seçilen 400 üniversite öğrencisi ile birebir mülakat yapılır. Mülakatlar sonucunda, YGA’nın sosyal sorumluluk projelerinde görev alacak 100 lider adayı belirlenir. Adaylar, her hafta haftada 7 saat ekip halinde çalıştıkları proje atölyelerinde, alttaki YGA şiirinde tanımlanan liderlik özellikleri açısından değerlendirilir.

Akademi'nin hayata geçirdiği projelerinden bazıları şunlardır : 
Oku Düşün Paylaş, Kör Liderler, Global Hizmetkar Liderler, İstanbul Kültür Elçileri, Anadolu’ya Beyin Göçü, Yıldızlar Koruma Altında, Kardelen Öğretmenler Liderlik Kampı, Değişim Liderleri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ile Hayal Ortaklığı. YGA, Oku Düşün Paylaş projesi ile 2000 yılından beri, “Okuyan, sıradışı düşünen ve fikirlerini özgürce paylaşan genç beyinler” yetiştirmek için Türkiye genelinde 83 YGA Yaratıcı Kütüphanesinde hizmet veriyor. İlköğretim okullarında kurulan bu kütüphanelerde, YGA’lı liderler, geleceğin sosyal sorumlu liderlerini yetiştiriyor.

Tabii Sabancı'ların destek verdiği bir topluluk olması ve akademide yer alan gönüllülere staj ve iş imkanlarının da sağlanması ilgimi çeken noktalardan ufak birkaçıdır  :D

Başvuru için tıklayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder